Hvordan gør du din cykel vinterklar?

plus

 

Det er et spørgsmål, du sikkert stiller dig selv nu, hvor vi går den mørke og kolde tid i møde. For vintervejret er hårdt for din cykel. De kolde temperaturer kan få kablerne til at frosne og gøre det umuligt at få cykellåsen op. Og vejsaltet kan føre til rust. Så når det er tid til regn, sne og frost, er det også tid til at pleje, rense og rengøre cyklen.

Slip for en rusten cykelkæde

I vinterperioden udsættes cykelkæden for regn og sne, der kan føre til rust. Og hvis ikke der bliver taget højde for skiftet mellem vådt og tørt, vil det ske allerede efter få dage, da olien er blevet skyllet væk og har givet fugten mulighed for at arbejde. For at komme problemet til livs anbefales en rengøring af cykelkæden med en separat kæderenser fra FINISH LINE eller en kæderenser monteret på spraydåsen fra Muc-Off. Er en grundig rengøring ikke nødvendig, kan en kæderens være nok. Og der findes forskellige renseprodukter såsom kæderensen fra Morgan Blue, smøremidlet fra FINISH LINE og voksen fra FINISH LINE. Fælles for dem er, at de ikke bare renser cykelkæden, de beskytter også mod snavs, fugt og rust. Smør også jævnligt kæden ind i en våd olie fra Muc-Off, der er modstandsdygtig overfor vand og fugt.

Undgå en frossen cykellås

Der er ikke noget værre end en frossen cykellås. Og derfor er det ligesom med cykelkæden vigtigt at smøre låsen ind i fx en våd olie fra FINISH LINE. Det er nogle steder muligt at købe en decideret låsespray, der har en høj evne til at modstå frost. Det anbefales dog at anvende en våd olie, idet låsesprayen kun virker i kort tid. Det er også en mulighed at påføre cykellåsen et tyndt lag fedt. Fedt eller grease giver smørelse til cyklens bevægelige dele og er med til at modvirke rust. Det anbefales at bruge fedt fra MORGAN BLUE eller grease fra FINISH LINE.

Vinterrengøring af cykel

I vinterperioden er vejsalt den største synder bag rust. Derfor er det vigtigt at rengøre alle cyklens bevægelige dele. Sørg for at skylle saltet grundigt af med fx en blød børste fra Muc-Off og brug gerne et rengøringsmiddel fra MORGAN BLUE, der aktivt og neutralt rengør. Du skal være opmærksom på, at du fjerner olie, fedt og andet smørelse lige såvel, som du måske får presset vand ind i kuglelejerne. Tør derfor cyklen grundigt af før du giver den ny smørelse. Slut af med en silikonespray fra MORGAN BLUE på cyklens bevægelige dele. Den lægger en tynd hinde, der effektivt beskytter mod støv, skidt og fugt. Læs mere om det her.

Frem med de gode cykellygter

I vinterperioden forværres sigtbarheden. Derfor er det vigtigt, at du gør dig synlig i trafikken med nogle gode cykellygter. Det er lovpligtigt at have de rigtige lys på cyklen både for din egen og dine medtrafikanters skyld. Sørg derfor for at din cykel er udstyret med mindst én forlygte og mindst én baglygte, som også er synlige fra siden. Din forlygte skal lyse enten hvidt, gult eller blåligt, mens din baglygte skal lyse rødt. Læs mere om det her.

Din lokale forhandler står klar til at hjælpe

Har du brug for hjælp til at klargøre din cykel, så du ikke skal frygte for vintervejret, er du velkommen til at besøge en af vores lokale forhandlere. Vi står også altid klar med råd og vejledning.

Vi har butikker i hele landet, så hjælpen er aldrig langt væk. Du kan finde din lokale forhandler her.